ICAP CRIF

ICAP CRIF (cunoscut anterior ca grupul de companii ICAP S.A.), cu 58  ani de prezenta de succes in Grecia, Romania, Bulgaria si Cipru, este liderul de piata in Solutii pentru Riscul de Credit si Informatii de Afaceri din sud-estul Europei.

Din 23 decembrie 2021, ICAP CRIF este o companie detinuta integral de CRIF.

ICAP CRIF, prin 6 companii, ofera solutii inovatoare pentru o gama larga de provocari de afaceri, grupate in 5 categorii: Informatii de afaceri & Solutii pentru Riscul de Creditare, Servicii de Rating & Analize, Solutii de Marketing & Vanzari, Servicii de Consultanta & Solutii Tehnice si Institutul de Training pentru Risc.

ICAP CRIF SA (anterior ICAP SA), este singura companie din Grecia care a fost recunoscuta ca Institutie Externa de Evaluare a Creditului (ECAI) de catre Banca Greciei, precum si certificata ca Agentie de Evaluare a Creditelor (CRA), de catre Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA).


Despre CRIF

Cu peste 6,600 de profesionisti in 40 de tari de pe 4 continente si aproximativ 600 de milioane venituri totale, CRIF (www.crif.com) este o companie globala, specializata in Sisteme de Credit si Informatii de Afaceri, Analize, Servicii de Externalizare si Procesare, precum si Solutii Digitale Avansate pentru Credit si Open Banking.

CRIF reuneste Inteligenta Umana, cea mai buna Tehnologie si Inovatie Digitala, pentru a oferi solutii cu valoare adaugata clientilor sai globali, care sunt peste 10,500 de Institutii Financiare, 600 de Companii de Asigurari, 82,000 de Afaceri si 1,000,000 de Consumatori.

CRIF este inclus in mod constant in prestigiosul IDC FinTech Ranking Top 100, clasamentul liderilor furnizori mondiali de Solutii Tehnologice pentru Institutiile Financiare si, in 2019, si-a extins acoperirea ca Furnizor de Servicii de Informatii despre Conturi (Account Information Service Provider - AISP) in 31 de tari europene, unde se aplica Directiva privind Serviciile de Plata revizuita.